Zo 21-01-2018: “Toast Literair” – Nieuwjaarsdrink en ontbijt met Alicja Gescinska

Gemeentezaaltje, Dorp 12, Zandhoven (Pulderbos) - 09u00
Je kent haar ongetwijfeld van het levensbeschouwelijke programma ”Wanderlust” op CANVAS waarin ze op bezoek gaat bij internationaal gerenommeerde kunstenaars, denkers en wetenschappers om over hun leven en werk te praten.

Alicja Gescinska (° Polen 1981) is filosofe en schrijfster en kwam op 8-jarige leeftijd met haar ouders en zussen naar België, op de vlucht voor het communisme. In 2011 verscheen haar boek “De verovering van de vrijheid”, een pleidooi voor positieve vrijheid en tegen morele onverschilligheid.
In 2012 promoveerde ze tot Doctor in de Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent waarna ze verhuisde naar de VS, waar ze eerst onderzoeker was aan Princeton University en van 2014 tot 2016 aan het Political Science Department van Amherst College doceerde. In 2016 verscheen haar debuutroman “Een soort van liefde” en ook haar essay “Allmensch: van middelmaat tot meesterschap”.

Op Toast Literair vertelt Gescinska over haar leven en werk en de grote thema's en levensvragen die haar bezighouden, in het bijzonder vrijheid en liefde. Aan beide woorden kleeft een buitengewoon positieve connotatie, maar wat betekenen ze nu precies? Zijn vrijheid en liefde niet vaak heel complexe fenomenen die zowel een last als lust kunnen zijn? Hoe kijken filosofen daarnaar, wat leert de literatuur ons erover, en hoe kunnen we liefdevoller en vrijer in het leven staan?Deelnameame: € 15,-/€ 18,met/zonder DF-cultuurkaart); € 10- (< 12 jaar).
Reservering: vera.cop@telenet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten