LeesgroepLeesgroep Davidsfonds Zandhoven – lezen wordt nog intenser wanneer u het kan delen.


Huize Bruyneel, Liersebaan 12, Zandhoven - 20u00 (deuren 19u50)

Dinsdag 16.10.2018 : De grote Meaulnes van Alain Fournier

Het grote avontuur is de enige roman die Alain-Fournier heeft voltooid. Hij heeft aan drie gestalten iets van zichzelf meegegeven: de verteller, een eenzame onderwijzerszoon, de gekwelde aristocraat wiens vrouw er op zijn huwelijksdag vandoor gaat en de grote Meaulnes, een vrijgevochten schooljongen. Het huwelijksfeest wordt 's nachts afgebroken. Meaulnes moet terug naar school. Na die nacht gaat hij samen met de verteller op zoek naar de lieflijke bewoonster van het vervallen landhuis op wie hij verliefd is geworden... 


Dinsdag 11.12.2018 : De acht bergen van Paulo Cognetti

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.


Onze leesgroep garandeert een verrijking en een verdieping van je leeservaring. 

Ook interesse? Meld je dan per mail bij diederik.desmet@telenet.be en je ontvangt alle info van de leesgroepactiviteiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten