Za 23-11-2019: “Kunst in Huis” – Koninklijke Manufactuur De Wit.


Ingang via Schoutetstraat 7, Mechelen - 10u00 (samenkomst ingang 9u45) Sinds 1889 is de Koninklijke Manufactuur De Wit gespecialiseerd in de conservatie en restauratie van wandtapijten. Gedurende de voorbije 25 jaar vertrouwde men haar de drie omvangrijkste conservatiecampagnes van wandtapijten ter wereld toe. Zij mocht eveneens de meest prestigieuze stukken behandelen van o.m. de vijf grootste musea en de belangrijkste privéverzamelaars.

Met haar team van restauratoren, waaronder wevers geschoold volgens de oude methode, beheerst de Koninklijke Manufactuur De Wit al meer dan 125 jaar alle aspecten van de klassieke restauratie.

Het unieke historisch kader van de 15de-eeuwse refugie van de abdij van Tongerlo in Mechelen is haar thuisbasis waar ze haar waardevolle wandtapijtencollectie presenteert. In de prachtige tuin van de refugie groeien planten die zijn terug te vinden op de wandtapijten die binnen hangen.

Wij bezoeken de Manufactuur en de tuin onder begeleiding van een gespecialiseerde gids die ons inleidt in de boeiende wereld van de wandtapijtkunst: geschiedenis, techniek, weef-demo, conservatieproces, …

En tenslotte, gezien  het restauratieteam niet aan het werk is op zaterdag, bezoeken we het atelier. (Duur ca. 1u30)Deelname: € 6,-/€ 9,- (met/zonder DF-cultuurkaart)
Reservering: hemelaer.dirk@gmail.com - Parkeerinfo in de buurt wordt je tijdig doorgestuurd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter: