Wo 31-03-2021: “La Mafia non esiste” – Hedwig Zeedijk In samenwerking met Taste Italy

Gemeentezaaltje, Dorp 12, Zandhoven (Pulderbos) - 20u00


Door Covid-19 blijven alle gemeentelokalen minstens tot 31 maart 2021 gesloten. Deze avond wordt dus uitgesteld naar een veiligere datum.


La Mafia non esiste."  De maffia bestaat niet. Dat hoor je vaak in Italië.  Maar iedereen weet wel beter. Van de klassieke Siciliaanse Cosa Nostra, via de machtige en ondernemende 'Ndrangheta in Calabrië en de veel minder bekende Sacra Corona Unita in Apulië naar de gewelddadige straatbendes van de Camorra in en rond Napels, rukt de georganiseerde misdaad op naar het noorden. Inmiddels weten ze, na de zesvoudige maffia-moord in Duisburg (2007) en de twee dubbele moorden in Amsterdam en Woerden (2002) ook in Duitsland en in Nederland dat de maffia zich niet door de alpen laat tegenhouden.


Hoe is het om in het maffia-land Italië te leven en wat merk je daar van? Hoe staat het met de strijd tegen de maffia, nu Godfather Bernardo Provenzano is overleden en Totò Riina al jarenlang in een zwaar bewaakte cel zit? Hoe werken de subtiele banden tussen mafiosi en politici of ondernemers?


Hedwig Zeedijk volgde een opleiding Journalistiek aan de AJV in Tilburg, ontmoette een Italiaan in Portugal en voelde zich als koukleum die van lekker eten houdt jarenlang thuis in Rome!Deelname: € 7,-/€ 10,- (met/zonder DF-cultuurkaart of lidkaart Tast Italy)

Reservering: rogerbruyns@telenet.be