Do 28-01-2021: “Gedichtendag” met Poëziewedstrijd i.s.m. Bibliotheek Zandhoven

Door Covid-19 kon Toast Literair niet doorgaan. Daar zouden de laureaten van de poëziewedstrijd officieel bekend gemaakt worden.

Dat zal nu online en via lokale media gebeuren tijdens de poëzieweek van 28 januari tot 3 februari.


In 2019 organiseerde de Bibliotheek van Zandhoven in het kader van de poëzieweek voor de eerste maal een gedichtenwedstrijd. De respons was overweldigend en de beoordeling was uiteraard dan ook moeilijk. Laureaten werden Luc Arts bij de volwassenen, Anna Durnez bij de adolescenten en Nora Geentjes bij de jeugd. Zij kregen een feestelijke huldiging en elk een mooie beloning in de trouwzaal van het gemeentehuis van Zandhoven.

 

De poëzieweek van 2021 begint op donderdag 28 januari 2021. Ze start met ‘Gedichtendag’ op donderdag 28 januari. Ook dit jaar nodigt de Bibliotheek van Zandhoven, in samenwerking met het Davidsfonds van Zandhoven, alle inwoners uit om deel te nemen aan een poëziewedstrijd. Iedereen kan gratis deelnemen. Er zijn opnieuw drie categorieën, jeugd, adolescenten en volwassenen. Geen opgelegd thema. Reglement komt beschikbaar op de site van de Bibliotheek en van Davidsfonds Zandhoven.

 

De poëzie stukken worden voorgelegd aan een deskundige en ervaren jury van drie leden, die de uiteindelijke winnaars in de onderscheiden categorieën zal kiezen. In de loop van de Poëzieweek organiseert Davidsfonds Zandhoven in samenwerking met de Bibliotheek van Zandhoven, een feestelijke proclamatie. Plaats en datum worden nog tijdig bekend gemaakt. De winnende stukken worden die avond voorgedragen in aanwezigheid van de schepen van cultuur en zeker met uitgebreide belangstelling van toehoorders en lokale pers.

 

We weten al, uit onze ervaring van vorige keer, dat de Kempen nog massaal talent van talrijke dichters en schrijvers, jong en oud, groot en klein verbergt. Tijd dus om (opnieuw) in je pen te kruipen en met je werk naar buiten te treden.  Deze wedstrijd wil hiervoor een uitdaging zijn.


               Deelname: gratis