Vr 10-12-2021: “De muziek van Freddy Mercury en Queen” – Marc Erkens

De Griffel, Dorpsstraat 37, 2243 Zandhoven (Pulle) - 20u00


UITGESTELD!

Door de toegenomen Corona dreiging

wordt het concert van Marc Erkens

rond de muziek van Freddy Mercury

naar een latere datum verschoven.

Eén mens, één piano… Meer is er niet nodig om u mee te nemen ‘achter’ de muziek.

 

Marc Erkens – bekend van het Canvas-programma ‘Culture Club’ of als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd piano – is vanavond onze pianist-verteller van dienst.

 

Muziek zit hem in het hoofd, het hart en de vingers. Marc vertelt over muziek, speelt ze ook (op piano) en doet dat met evenveel historische achtergrond als humoristische ondertoon. 


Deze keer nemen we Queen en Freddie Mercury onder de loep. Queen is een Engelse rockgroep, opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon. 


Met tientallen hits in de jaren zeventig, tachtig en negentig is Queen een van de succesvolste rockbands in de geschiedenis…Wij zijn alleszins benieuwd naar de visie van Marc over deze legendarische band en zanger.

 

Het wonderlijke talent en de klassieke inspiratie van Freddy Mercury. Hoe Queen de opera opnieuw uitvond en van muziek een jubelend pamflet maakte. Een verbazende ontdekkingstocht naar de muziek van Queen en Freddy Mercury met Marc Erkens aan de piano.


Deelname: € 7,-/€ 10,- (met/zonder DF-cultuurkaart)
Reservering: pieter.van.roosendael@skynet.be