Za 2 & Zo 3-10-2021: “Veranderende buurten” Fototentoonstelling van Theo Saelen en Staf Dieltiens

Christoffel, Amelbergastraat 1, Zandhoven – van 14u00 tot 18u00
Honderd jaar geschiedenis van Zandhoven. Oude en nieuwe foto’s tonen de evolutie van bouwen, leven en werken in de vijf deelgemeenten van Zandhoven. Niet alleen bouwen, leven en werken evolueerde, ook de invulling van vrije tijd onderging een ware metamorfose.


Deze unieke tentoonstelling, ook als eerbetoon aan wijlen Theo Saelen, doet tevens bewonderenswaardige, vaak minder bekende of zelfs verborgen kunstschatten mee aan het licht komen.

De buurt, het dorp van toen heeft in de loop der jaren een nieuwe uitstraling gekregen. En toch is, zoals je zal kunnen  vaststellen, de omringende natuur in de buurten overeind gebleven.

Geniet tijdens je bezoek, zoals gebruikelijk bij Davidsfonds-Zandhoven, van een gepast biertje of wijntje en doe zoals je medebezoekers; neem gerust het woord, stel vragen en ontdek de soms verrassende en merkwaardige verhalen over gewoonten van toen en nu en maak ze mee tot hét gespreksonderwerp van dit weekend!

Voor nieuwkomers van Zandhoven alvast een gelegenheid om de geschiedenis van hun dorpskern wat beter te leren kennen!Vrije toegang/consumpties betalend