Za 24-10-2020: “Met Max Bruch op generale repetitie” Nationaal Orkest van België + Instrumentenmuseum

COVID-19 REGELS MAKEN ACTIVITEIT ONMOGELIJK!

Daarom wordt ze uitgesteld naar een veiliger datum.
Het Nationaal Orkest van België heeft voor zondag 25 oktober een prachtig concert op het programma gezet, met de korte, maar spectaculaire ouverture Magiya (Rusisch voor ‘Magisch’) van Sean Shepherd, die ook al op de BBC Proms gebracht werd. Aansluitend speelt het orkest het concerto nr.1 voor viool en orkest van Max Bruch. Solist is de Armeense  violist Sergey Khachatryan. Hij werd in 2005 laureaat van de Koningin Elisabeth wedstrijd. Na de pauze volgt de integrale uitvoering van de Symfonie nr.9 van Franz Schubert. Deze symfonie wordt een monument van hemelse grootheid genoemd.

Rond 9u30 worden we te Brussel in Bozar verwelkomd voor een inleiding. Aansluitend krijgen we de unieke gelegenheid een deel van de generale repetitie met het orkest mee te maken. Het is uiteraard niet zeker dat we de solist zullen te zien en te horen krijgen.
Voor wie het volledige concert op zondag namiddag om 15u00 in Bozar wil mee beleven zorgt het Davidsfonds graag voor (te betalen) toegangskaarten.

Tegen  12u30 wacht ons een democratische lunch in Victor Bozar Café-restaurant (1 x wijn, water of frisdrank is bij voorzien.)

Om 14u00 vertrekken we voor een korte wandeling naar het Muziekinstrumentenmuseum (MIM). Dat is ondergebracht in het voormalige warenhuis ‘Old England’, aan de Hofberg in centrum Brussel. Dit indrukwekkende gebouw is een van de mooiste in art nouveau in Brussel. In het museum voorzien wij twee gidsen voor een rondleiding. Zij zullen elk een specifiek deel van de collectie toelichten. Wie wil kan ook met een audiogids, met meer dan 200 muziekfragmenten, individueel beslissen welke zaal hij of zij verkiest te bekijken.  De collectie is zo omvangrijk dat je onmogelijke alle zalen kan bekijken.


Rond 16u30 pikt onze bus ons terug bus ons weer op zodat we tegen 18u00 terug in Massenhoven aankomen.


Deelname: € 75,-/€ 85,- (met/zonder DF-cultuurkaart)