Zo 23-01-2022: “Toast Literair” – Nieuwjaarsdrink en ontbijt met Jeroen Olyslaegers

Ten gevolge van de Corona pandemie zijn we genoodzaakt Toast Literair AF TE GELASTEN


Gemeentezaaltje, Dorp 12, Zandhoven (Pulderbos) - 09u00Bij de aanvang van het nieuwe jaar worden onze leden en sympathisanten ook dit keer weer ontvangen op onze traditionele ‘Toast Literair’. Na het gebruikelijke uitgebreide buffet met broodjes, allerlei beleg, koffiekoeken én bubbels, verwelkomen we rond 10u30 de bekende Vlaamse schrijver van romans, theaterstukken en columns: Jeroen Olyslaegers. Hij woont en werkt in Antwerpen.

 
 
 
Olyslaegers, opgegroeid in Kontich Dorp, is bij ons zeker bekend van zijn recente roman WIL (2017), genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en onder meer bekroond met de Fintro Literatuurprijs van de vakjury én de lezersjury.


Op 1 december 2020 verscheen zijn nieuwe roman WILDEVROUW. Die speelt zich af bij het einde van de zestiende eeuw in Antwerpen, waar de handel toen floreerde maar tegelijk een grote onrust heerste. Beer, herbergier, de hoofdpersoon van de roman, wordt overvallen door rampspoed. Hij ontvlucht Antwerpen voor Amsterdam. Daar roept Beer God aan om de vloek die hem blijkbaar overviel te ontrafelen. Op onze Toast Literair krijgen we de antwoorden op uw vragen hierover.


Lezers van Gazet van Antwerpen kennen Olyslaegers ook van zijn wekelijkse column in de bijlage Citta. Daarin leerden we hem beter persoonlijk kennen. Zijn echtgenote, Nikkie Van Lierop, de Nimf, speelde er regelmatig een belangrijke, wijze en mooie rol.


Deelname: € 17,-/€ 20,- (met/zonder DF-cultuurkaart); € 10- (<12 jaar).

Reservering: vera.cop@telenet.be