Do 12-05-2022: "Van het oude Perzië tot het moderne Iran: een zoektocht naar de ziel van een natie" - Tom Bruyer i.s.m. Markant

 Gemeentezaaltje, Dorp 12, Zandhoven (Pulderbos) - 20u00


Iran is één van de bakermatten van de menselijke beschaving. Het loont de moeite om dieper te graven naar de oorsprong van het oude Perzië dat in de Oudheid een machtig wereldrijk vormde. Eeuwenlang floreerden de Perzische taal en cultuur tot ver buiten de grenzen van het moderne Iran. 

 

Het land bevindt zich op het kruispunt van verschillende belangrijke beschavingen en heeft een scharnierrol gespeeld tussen de Westerse, islamitische en Aziatische culturen. In de 20ste eeuw is het land – dat afwisselend Perzië en Iran werd genoemd – ingrijpend veranderd, van het tijdperk onder de Westers-gezinde Pahlavi-dynastie onder de Sjah tot de Islamitische revolutie van 1979 onder Ayatollah Khomeini. 


Naast een historisch overzicht, is het vooral de moeite het land en de rijke Perzische cultuur beter te leren kennen. Steden als Isfahan, Shiraz en Perspepolis spreken nog steeds tot de verbeelding en symboliseren de complexe identiteit van een land in volle evolutie.

 

Tom Bruyer is gepassioneerd door het Midden-Oosten en heeft zich gespecialiseerd in Israël en de Golfstaten. Zijn interesse voor de regio bracht hem voor studie- en werkverblijven van Haifa tot Koeweit-Stad waar hij doceerde tot 2018. Hij volgt de politieke, economische en culturele ontwikkelingen in de regio op de voet.
Deelname: € 7,-/€ 10,- (met/zonder DF-cultuurkaart of lidkaart Tast Italy)

Reservering: apotheek.willems@telenet.be