Wo 10-11-2021: "Nacht van de Geschiedenis" Nieuwe Tradities - i.s.m. Davidsfonds Zoersel

 Artificiële Intelligentie. vloek of zegen? - Cristel Deham

         De Kapel, Handelslei 167, 2980 Zoersel - 20u00


Elke dag wordt de impact van nieuwe technologieën op ons leven steeds groter. Bewust of onbewust maken we er handig gebruik van. Maar zo laten we ook toe dat het ons meer en meer beïnvloedt en zelfs onze rol als mens gaat overnemen.

 

Algoritmes die onze persoonlijke voorkeuren voorspellen en ons zo automatisch in groepjes gaan indelen. Machines die leren en in onze plaats beslissingen nemen. Robots die fysisch en soms zelfs emotioneel gedrag nabootsen en meer en meer op levende wezens gaan lijken. Deze vormen van Artificiële Intelligentie (AI) zijn geen verre toekomstmuziek, maar wel al een vergevorderde realiteit in het bedrijfsleven en de bredere samenleving.

Aan de basis gaat het allemaal over ontwikkelingen door mensen, voor mensen.


Maar naarmate dat AI-toepassingen beter dan de mens worden in het leren, redeneren en zelfs creëren, moeten we ons dan niet vragen stellen als: “Hoe leiden we dit nu als mens in goede banen naar de toekomst toe?” of “Hoe kunnen onze kinderen of kleinkinderen het voordeel houden over hun toekomstige artificiële intelligente tegenhangers?”.

Cristel Deham

Met deze uiteenzetting wenst Cristel Deham, ondernemer en bewuste, toekomstgerichte moeder van twee tienerzonen mee te helpen aan het toegankelijk maken van de kennis rond Artificiële Intelligentie en het positief inzetten van deze technologie voor het algemeen belang.


Deelname: € 7,-/€ 10 - (met/zonder DF-cultuurkaart)

Reservering: rogerbruyns@telenet.be - katia.pannecoucke@telenet.be