Vr 04-02-2022: “Coldset Printing” - Beringen

Omwille van Corona maatregelen blijft de drukkerij gesloten voor bezoekers.
DE ACTIVITEIT WORDT DUS AFGELAST.


Vertrek met autobus: kerkplein, Kerkstraat 74 Zandhoven (Massenhoven) om 19u15


Kom oog in oog te staan met de gigantische drukpersen waar de kranten van morgen aan een razend tempo voorbij flitsen, 200.000 exemplaren per uur.

 

Naast Het Belang van Limburg worden er ook onder andere het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en nog vele andere bekende binnenlandse en buitenlandse titels gedrukt. Beleef vanop de eerste rij hoe ze gesneden, verpakt en vervoerd worden… tot ze kakelvers op uw ontbijttafel liggen.

We worden in Beringen verwacht tegen 20h30 waar we een voorstelling krijgen van het bedrijf, maken het milieu-vriendelijk, waterloos drukproces mee, ontdekken het gebouw, zien de machines aan het werk en snuiven de geur van het gerecycleerd papier op.

 

De rondleiding van +/- 2 uur gebeurt met een ervaren gids.


Nota: Hart voor Limburg 

Kind zijn, jong zijn. Onbezonnen en onbezorgd opgroeien. Ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en welke plek je zelf zal innemen. Het is een boeiende en spannende tocht. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is de realiteit vaak bikkelhard. Ze stoten op muren die ze op eigen krachten niet zomaar kunnen doorbreken. Specifiek voor hen wil Een Hart voor Limburg een bres slaan. Zodat we hen in het complexe samenspel tussen onderwijs, zorg en de thuissituatie alle kansen geven. Om erbij te horen. Om gelukkiger, evenwichtiger en sterker in het leven te staan. Met een hemelsbreed vertrouwen in de toekomst.

 

Meer info: op www.eenhartvoorlimburg.be
Deelname: € 24,-/€ 27,- (met/zonder DF-cultuurkaart)

Reservering: annvandriessche58@gmail.com