Vr 04-02-2022: “Eco Print Center – De Persgroep” - Lokeren

Vertrek met autobus: kerkplein, Kerkstraat 74 Zandhoven (Massenhoven) om 20u00.

We worden in Lokeren verwacht tegen 21h30 waar we een voorstelling krijgen van het bedrijf en we een bezoek brengen aan de redactie en de drukkerij.


We maken het milieu-vriendelijk drukproces mee (drukken met waterloze offsetrotatiepers), ontdekken het gebouw, zien de machines aan het werk en snuiven de geur van het gerecycleerd papier op.

 

We volgen hopelijk het stressmoment, de overgang van redactie naar drukkerij, want voor de drukkerij begint het pas wanneer tekst en beeld vertrekken bij de krantenredacties.


Zij sturen op het einde van een werkdag hun pagina’s door. De pagina’s worden met een fijne lasertechniek in drukplaten gegraveerd. De productie van de drukplaten (ontwikkelen, plooien en sorteren) gebeurt volledig automatisch. De CTP-installatie (computer to plate) belicht tijdens een krantenproductie ongeveer 2.500 tot 3.000 platen per nacht.
Verder zien we de afwerking en assemblage van kranten en/of tijdschriften  waarna de inpak en distributie afdeling zorgt voor de feilloze verzending van onze krant/tijdschrift naar de bijna 6000 krantenwinkel in België.


Een greep uit de titels die bij EPC worden gedrukt: Het laatste nieuws - De Tijd - Sir Edmund - Trouw - Goesting - De Morgen - De Nieuwe Gazet - AD Magazine - De ondernemer - enz.Noot: EcoPrintCenter steunt Kindergeluk vzw


De Koninklijke Vereniging Kindergeluk vzw, heeft tot doel minderbedeelde kinderen en jongeren nieuwe kansen te geven, zowel op sociaal als cultureel vlak. De bijdrage van ons geleid bedrijfsbezoek wordt door EPC niet gewoon doorgestort naar Kindergeluk maar wel verdubbeld. Zo hoopt EPC door het grote aantal bezoekers per jaar te kunnen meewerken aan de verbetering van de leefsituatie van kinderen en jongeren, thuis of in het tehuis waar ze verblijven.

 

Meer info: op www.kindergeluk.be

Deelname: € 15,-/€ 18,- (met/zonder DF-cultuurkaart)

Reservering: annvandriessche58@gmail.com