Davidsfonds

Cultuur beleef je samen


Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine evenementen organiseert, cursussen op niveau aanbiedt en reizen met een meerwaarde opzet. Het Davidsfonds is actief op honderden plekken, in heel Vlaanderen, en focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst.

DAVIDSFONDS EVENEMENTEN

Meer dan 6.000 vrijwilligers organiseren jaarlijks bijna 10.000 evenementen, ook bij u in de buurt. Een paar voorbeelden? De Nacht van de Geschiedenis, met tientallen historische activiteiten op één avond, in heel Vlaanderen. Of de Junior Journalist-wedstrijd, een wedstrijd creatief schrijven voor jongeren, met elk jaar meer dan 35.000 deelnemers.

 DAVIDSFONDS ACADEMIE

Enthousiaste docenten uit alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die in een viertal lessen hun liefde voor het vak overbrengen op een leergierig publiek: dat is Davidsfonds Academie. Tientallen cursussen dus – en nog veel meer.Want Davidsfonds Academie organiseert ook boeiende dagevenementen en frisse zomercursussen.

DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN

Ontdekken, ontmoeten en beleven: u kunt het volop tijdens de meer dan 100 cultuurreizen die het Davidsfonds jaarlijks organiseert. Uitzonderlijke reisbegeleiders – auteurs, journalisten, professoren… – geven de reizen een duidelijke meerwaarde. Ze tonen u culturele hoogtepunten en leren u nieuwe culturen kennen. De focus ligt op kwaliteit, in fijn gezelschap, voor een correcte prijs.

DAVIDSFONDS UITGEVERIJ

Het nieuwe Red Star Line Museum in Antwerpen? Het Davidsfonds publiceerde er het boek bij. De film Bo? Die was gebaseerd op een boek van Dirk Bracke, een van de jeugdauteurs van het Davidsfonds. Het zijn maar twee voorbeelden van de 100 boeken en cd’s die Davidsfonds Uitgeverij elk jaar presenteert.

Ontdek ook de Davidsfonds Cultuurkaart, die u bij alle Davidsfonds activiteiten flink wat korting of andere voordelen oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter: